Blog za kosmate homo sapiense

« |

Če bi bil Hrvat…

Objavljeno 27.06.2009 16:10 avtor snakekan

….bi jebal mater vsem Slovencem.

Pa poglejmo zakaj bi storil kaj takega. Ta slika pove več kot preveč:

meja

 

Moram priznati, da te teme ne poznam ravno najbolj podrobno. Ampak vseeno, ta slika prikazuje morsko mejo med Hrvaško, Slovenijo, Italijo in prikazuje tudi mednarodne vode. In ne vidim od kje za vraga Slovenija zahteva ta dostop do mednarodnih voda – saj bi potemtakem delček popolnoma hrvaškega morja dodelili kar vsem, tj. bi postale mednarodne vode. Že tako ali tako imamo več morja, kot bi si ga zaslužili glede na dolžino morske obale. Sedaj ga pa hočemo še več. Očitno je ena izmed tradicionalnih vrlin Slovencev tudi pohlep.

Tu je še ena slika:

meja 2

Kot se vidi iz te slike, Savudrija nima skoraj nič svojega morja. Zakaj? Verjetno zato, ker Slovenci tožimo Hrvatom, kako imajo oni veliko morje, mi pa nimamo skoraj nič in torej po tej inteligentni (=brezumni) logiki lahko sklepamo, da si Slovenija avtomatsko zasluži ta del morskega sveta. Da raje sploh ne govorim o tem, kako si hočemo prav vse lastiti, vključno z ribami, kamni, algami….

Slovenci le nismo angelčki. In upam, da boste to nekoč končno spoznali in se v tem primeru strinjali z izjavo Sanaderja: “če si želimo imati več morja, naj kar prosim Italjane zanjga, ker nam ga oni ne bodo dali.” In prav je tako.

 • Share/Bookmark
 

5 odgovorov na “Če bi bil Hrvat…”

 1. direktni pravi:
  27.06.2009 17:05

  Močno dvomim, da imaš kaj osnovnega predznanja iz pomorskega prava, zato ne bi bilo slabo, da se vzdržiš laičnih komentarjev. Kar pa se Sanaderja tiče, pa je povsem imbecilno sploh razpravljati o kakršnikoli njegovi besedi, saj razumnega stavka sploh ne spravi skupaj. In za konec, kaj sta naredila osamosvojitelja, Ivek Iz Grosuplja ter veliki gospodarstvenik Igor, ko so naši dragi sosedje “začasno” postavili kontejner na našem ozemlju, na mejnem prehodu Dragonja? Nič …. “verjela” sta patološkim lažnivcem, da je to zgolj začasno. Žal mi je, da nimamo za sosede Srbe, ali Bosance, in obenem upam, da bo ob vstopu Hrvaške v EU, v Sloveniji vlada razpisala referendum o izstopu iz te skupnosti. Kajti tam resnično nimamo kaj iskati, definitivno ne.

 2. PrisPris pravi:
  27.06.2009 17:16

  Glede morske meje je bil tuid pogajalski pristop Slovenije že od začetka zgrešen, zdaj pa se verjetno ne bo dalo dosti popraviti. O tem sem pisal že pred časom, ko je bil aktualen referendum za vstop Hrvaške v zvezo NATO.

 3. Vanja pravi:
  27.06.2009 18:26

  ok, dopuščam možnost, da imaš prav recimo…amapk hrvaška ima probleme z mejo z vsemi državami okrog sebe, bosni pa sploh hoče vzeti še tisto malo morja, ki ga ima. Da ne govorimo, da tako kot Srbi tudi Hrvati stegujejo svoje grtabežljive prste po Bosnbi. prste od katerih kaplja kri. Nacionalizem bi morali prepovedati.

 4. snakekansnakekan pravi:
  27.06.2009 19:09

  @Vanja: ne smeš pozabiti, da je tudi naša prelepa Slovenija nastala iz nacionalizma. In to, da ima Hrvaška probleme z vsemi sosedami ne pomeni prav nič. Težave ima namreč zato, ker so se meje šele v bližnji preteklosti razvile in še niso čisto jasne. Ravno tako tudi pri nam niso meje popolnoma jasne, ampak zaradi raznoraznih sporazumov in daljšega časovnega obdobja, so se sprejele kot samoumevne. Če bi se isto sedaj zgodilo s Slovenijo in ostalimi našimi sosednjimi narodi bi ravno tako tekli krvavi boji (Celovec, Istra, Trst….)

  @direktni: prav imaš, nimam prav nič znanja o pomorskem pravu. Če ti veš kaj več o tem, me prosim razstvetli. Ker meni se zdi naša rešitev naravnost absurdna.
  Tvoje ostale rasistične in nacionalistične izjave pa pač nima smisla komentirat.

 5. pjtxuxrt pravi:
  28.01.2015 15:52

  Očitno imaš raje Hrvate kot Slovence, in takih v prelepi Sloveniji ne rabimo!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

« |